Ameliyata girecek hastaların en büyük endişelerinin başında hastane ve cerrahi enfeksiyonlar gelmekte. Cerrahi enfeksiyonları en aza indirmek için ameliyathane ortamının havalandırmasından ameliyat malzemelerinin sterilizasyonuna, hastanın ameliyat bölgesinin temizliğinden cerrahi ekibin giysilerine uzanan ciddi önlemler alıyoruz. Şeker hastalığı, sigara kullanımı, başka hastalıklar için kullanılmakta olan ilaçlar da cerrahi enfeksiyonlar için risk oluşturabilir. Bu nedenle ameliyat öncesi değerlendirme ve bireysel tedavi düzenlemesi yapıyoruz.
Günümüz ortopedisinde sağlıklı dokuların korunması esas prensip haline gelmiştir. Bu nedenle dizinizin sadece bir bölümünde aşınma varsa kısmı diz protezi uygulaması ile sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Doktorunuzun yapacağı kilinik ve radyolojik değerlendirme ile kısmi protezin size uygun seçim olup olmadığı anlaşılacaktır.
Ülkemizde sık görülen kalça çıkığı hastalığının erken tanısı ile ameliyatsız yöntemleri kullanarak tedavi etmek mümkün. Bunun için uzman ortopedist muayenesi ve kalça ultrasonografisi kullanılırken muayene ve ultrasonografinin, sonrasında da takip ve tedavinin aynı uzman hekim tarafından yapılması başarılı sonuçları arttırmaktadır. Hastanemizde bebeklerin kalça ultrasonografisi çocuk ortopedisi alanında deneyimli uzman ortopedistlerce yapılmaktadır. Ultrasonografi bebeğe hiçbir zarar vermez.
Sıklıkla kadınları ayaklarında görülen halluks valgus ağrı ve ayakkabı giymede sorun yaratan bir hastalıktır. Ağrı için yumuşak ayakkabı, özel tabanlık ve aparatlar kullanılsa da kesin çözüm cerrahidir. Her hastada halluks valgus oluşmasının nedenleri ve anatomik özellikler farklılıklar gösterir. Hangi ameliyat tekniğinin kullanılacağı ise uzman bir ortopedistin muayenesi ve röntgenleri detaylı değerlendirmesi sonucunda belirlenir.